header afbeelding

Zorgboerderij

Wonen op een zorgboerderij betekent dat wonen, werken en vrije tijd op een en dezelfde plek plaatsvindt. Vanwege de aard van de problematiek wordt de leefwereld van de bewoners kleiner gehouden. Hier wonen volwassenen in een kleine groep. Vanwege een verstandelijke beperking of psychische problematiek is het voor niet mogelijk om zelfstandig te wonen.

Dagelijks leven

Alle bewoners hebben overdag dagbesteding. Onder begeleiding van inwonend begeleiders en een vast team van medewerkers, werken bewoners aan hun persoonlijke doelen en aan zelfstandigheid. De begeleiders zijn 24 uur per dag in de buurt.

Iedereen heeft een eigen zit/slaapkamer. Een aantal kamers hebben eigen sanitair, een aantal delen met een paar mensen het sanitair. Er is een gezamenlijke woonkamer en keuken. Elke bewoner heeft taken in het huishouden en de tuin. Het gezinshuis wil vooral een goede woonplek bieden waar iedereen zichzelf kan zijn en waar het bieden van leermogelijkheden (perspectief) en respectvol met elkaar omgaan belangrijk is.