Moederkindhuis

Sinds 2019 hebben wij in Gaanderen, in de gemeente Doetinchem, de locatie Liv. Dit is een moederkindhuis, dat plaats biedt aan tieners en jonge vrouwen in de laatste maanden van hun zwangerschap en na de geboorte gedurende ongeveer een jaar.

Liv is op loopafstand van de winkels in het dorp en het station. Je kunt zo heel gemakkelijk naar Doetinchem of andere plaatsen.

Zwanger

Onze moeder kind locatie is in principe bedoeld voor jonge vrouwen (tieners en tot en met 23 jaar) die naast een zwangerschap ook te maken hebben met andere moeilijkheden. Door je beperking of problematiek, en je jonge leeftijd lukt het nu misschien nog niet om goed voor jezelf en je baby te zorgen. Meestal kun je niet terugvallen op je eigen familie of netwerk, of er zijn andere problemen. Je kunt hierbij denken aan relatieproblemen, geen werk of opleiding, schulden of huiselijk geweld. Vanaf ongeveer 7 maanden zwangerschap kun je hier komen wonen.

Leefleerhuis

We noemen onze locatie Liv een leefleerhuis omdat we jonge moeders gedurende ruim een jaar begeleiden bij het zelfstandiger worden. In die tijd werken we aan veilige hechting en het ontwikkelen van vaardigheden. Je woont samen met vier andere jonge moeders en leert samen en van elkaar. Als je gemotiveerd bent om met de nodige begeleiding te werken aan verdere zelfstandigheid en om te leren goed voor je kindje te zorgen is dit wellicht een plek voor jou. Je hebt dan wel een indicatie vanuit de Jeugdwet (tot 18 jaar), de verlengde Jeugdwet (18-23 jaar) of WMO beschermd wonen nodig en er moet uiteraard plek zijn.

Begeleiding

Je wordt begeleid door een klein en leuk team van vaste begeleiders. Er is altijd iemand bereikbaar (24-uurs zorg). Dit betekent dat begeleiders in de nabijheid en indien nodig beschikbaar zijn. Gedurende een groot deel van de dag is er ook een begeleider op de locatie aanwezig om jou of je huisgenoten te ondersteunen.

Ook is er een gedragswetenschapper gekoppeld aan het team en werken we op basis van de richtlijn 'Goed genoeg ouderschap'. Aangeschakeld aan de woning wonen de gezinshuisouders met hun gezin. De gezinshuismoeder is onderdeel van het team van begeleiders.

Uitstroom

Als je klaar bent voor de volgende stap dan kun je uitstromen naar een andere locatie van Sa-Net of een andere organisatie. Of je gaat zelfstandig wonen, met ambulante begeleiding. Wij geven je afhankelijk van de situatie een advies dat bij je past en waar jij volgens ons het beste bij geholpen bent.

Partners

Helaas hebben we in ons moederkindhuis geen partnerplekken. We maken afspraken met jou en je partner als je die hebt over hoe we het contact tussen jou en je partner goed kunnen organiseren zolang je bij ons woont.

Waar?

Woonzorg aanvragen

Ben je opzoek naar een plek in een Moeder- en kindhuis? Voor jezelf of voor iemand anders? Via onderstaande knop kun je dit direct aanvragen.

Lees meer

Wat bieden we?

Benieuwd wat het Liv Moeder- en Kindhuis te bieden heeft?

Lees meer