Wonen jeugd
Wij hebben diverse woonlocaties voor jeugd waar we 24-uurs zorg bieden. We doen dit in verschillende vormen, afgestemd op de leeftijd en zorgbehoefte van het kind of de jongere.
Op een woonlocatie heeft ieder een eigen slaapkamer. Er is ook een gezamenlijke huiskamer waar de bewoners samen kunnen komen. Er worden gezamenlijke activiteiten ondernomen zoals koffie of thee te drinken of koken en samen eten, maar ook diverse mogelijkheden om samen of zelf te sporten of met hobby's en andere activiteiten bezig te zijn. Uiteraard hebben de bewoners daar veel keuzevrijheid in. Wat we belangrijk vinden is dat je een woonplek hebt waar je je thuis voelt en begeleiders die je begrijpen. We hebben daarom geen grote zorglocaties en werken met kleine zorgteams met inwonend begeleiders. Deze persoonlijke benadering vinden we belangrijk.
Zorgvormen
Voor jeugd hebben wij de volgende vormen van woonzorg:
Wonen betekent dat je ook met moeilijke dingen in aanraking kunt komen, bv met de vraag: hoe deel ik mijn vrije tijd in of hoe maak ik schoon of hoe onderhoud ik mijn vriendschappen. Als het nodig is dan word je daarbij geholpen door professionele woonondersteuners. Dat geldt ook voor hulp als je nog behandeling nodig hebt, de begeleider kan dan met je meegaan of helpen bij huiswerk wat je meekrijgt om thuis mee te oefenen. Vooral ontdekken en verder werken aan je mogelijkheden en sterke kanten is belangrijk. Werk, dagbesteding of school is uiteraard erg belangrijk, daar word je bij geholpen. Werken aan je toekomst noemen we perspectief. Onze woonlocaties liggen in de buurt of net buiten een goed bereikbaar dorp. Zelfstandig reizen, boodschappen doen en meedoen bij vrijetijdsactiviteiten wordt gestimuleerd. Omdat je woont met een indicatie (afgegeven door de gemeente of het CIZ) is vastgesteld dat je tijdelijk of voor lange tijd zorg in nabijheid nodig hebt. Dat betekent dat er altijd een begeleider aanwezig of bereikbaar is.
Locaties voor jeugd
Hieronder zie je een overzicht van onze locaties voor jeugd: