Nieuwe locatie

Sa-Net opent locatie voor jonge moeders tijdens zwangerschap

Sa-Net opent locatie voor jonge moeders tijdens zwangerschap

16 mei 2019


LIV Leef-leerhuis

Er wordt vanaf half mei 2019 druk verbouwd aan de locatie. We hopen in september 2019 de deuren van het leef-/leerhuis te gaan openen. Er is plaats voor 5 alleenstaande tienermoeders of jonge moeders in de leeftijd tot 23 jaar die zwanger zijn. Ze zijn welkom vanaf ongeveer 7 maanden zwangerschap. Ze kunnen er terecht als er naast een onbedoelde zwangerschap ook sprake is van andere moeilijkheden. Bijvoorbeeld relatieproblemen, geen werk of opleiding, schulden of huiselijk geweld waar bij ze niet kunnen terugvallen op hun eigen netwerk.

Van de jonge moeders die in het leef-/leerhuis komen wonen is de inschatting dat deze binnen 1 jaar, eventueel met ambulante begeleiding, zelfstandig kunnen gaan wonen en de zorg en verantwoordelijkheid voor zichzelf en hun kindje aankunnen. Van de jonge moeder verwachten we dat ze gemotiveerd is om zich in te zetten en te ontwikkelen zodat bovengenoemde doelstelling haalbaar is. Voor de woonplek met begeleiding op maat is een indicatie van de gemeente nodig. Indicatie vanuit de Jeugdwet (tot 18 jaar), de verlengde Jeugdwet (18-23 jaar) of WMO beschermd wonen.

Interesse? Neem voor meer informatie contact op met het Zorgloket, zij zijn te bereiken op (0314) 763 403 of per mail: zorgloket@sa-net.nl

Even voorstellen: wij zijn Addy en Rhodé Baksteen. Sinds een paar jaar hebben wij plannen om opvang te geven aan (aanstaande) jonge moeders. We willen ze helpen zich voor te bereiden op het zelfstandig wonen samen met hun baby. Een tijdje geleden hebben wij in Sa-Net een goede partner gevonden om samen te werken. Sinds kort hebben wij een pand gekocht in Gaanderen waarin we een leef-/leerhuis gaan opzetten en waar we ook zelf met ons gezin gaan wonen.

Het leef-leerhuis wordt een plek met deskundige begeleiding in een huiselijke sfeer. Vanuit verschillende invalshoeken wordt deskundige hulp gegeven door een team van professionals vanuit Sa-net. Rhodé zal hierin als jeugdzorgwerker de woonbegeleiding op zich nemen. Addy heeft een baan buitenshuis en zal naast zijn werk op de achtergrond actief zijn. Als gezin willen wij samen met de jonge moeders optrekken en hen zo helpen te ontdekken hoe ze een goede moeder voor hun kindje kunnen zijn.