Zorgboerderij Hasselo

Zorgboerderij Hasselo

Sinds 1 januari 2021 wordt zorgboerderij Hasselo, een bestaande locatie met ruime ervaring, onder Sa-Net voortgezet. Een betrokken team van begeleiders biedt dagbesteding en verblijfszorg: wonen, werken en vrije tijd op de zorgboerderij.

In het landelijk gebied van Beltrum ligt Zorgboerderij Hasselo; deze is opgezet door de familie Ottink. Zij hebben een zoon met een verstandelijke beperking. De zorgboerderij, van oorsprong een kalverhouderij, is kleinschalig en kent een huiselijke sfeer. We bieden er dagbesteding en wonen. Het werk op de boerderij is een onderdeel van de dagbesteding. De boerderij heeft naast kalveren, ook kippen, schapen, een moestuin, werkplaats, keuken en woonkeuken/kantine.

Op het terrein is een mooie zorgwoning voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Je kunt hier wonen, werken en vrije tijd combineren op dezelfde plek.

Door de kleinschaligheid en de gezinssfeer, is er voor iedereen persoonlijke aandacht. Het streven is een zinvolle dag invulling voor iedereen. Hierbij wordt ondersteuning geboden door gediplomeerd personeel, zorgvuldig geselecteerde vrijwilligers en stagiaires. De zorgboerderij vindt het heel belangrijk, dat de zorgvrager niet overvraagd wordt en de mantelzorger wordt ontlast.

Stal kalfjes
Moestuin watergeven
Hasselo dagbesteding deelnemers
Hasselo dagbesteding moestuin wieden
Schapen

Dagbesteding

Zorgboerderij Hasselo biedt dagbesteding aan mensen in de leeftijd vanaf 18 jaar, die een verstandelijke en/of geestelijke beperking, -niet aangeboren hersenletsel hebben en (dementerende) ouderen. In 10 termen samengevat: duidelijke dag structuur, veilige werkomgeving, zinvolle dagbesteding, ruimte voor ontwikkeling, kleinschalig, gezelligheid en humor, geen druk, persoonlijke aanpak, vele mogelijkheden en respect voor elkaar!

Er zijn een aantal vaste activiteiten. Dit zijn bijvoorbeeld dierverzorging, houtbewerking, werk in de (moes)tuin, creatieve activiteiten, koken en bakken. Daarnaast staan we bij de zorgboerderij open voor nieuwe ideeën. Er is altijd wat te doen! We kijken samen met jou wat je wensen en mogelijkheden zijn. Het belangrijkste doel is dat je een zinvolle dagbesteding hebt. En dat is voor iedereen anders!

Wonen

Op de zorgboerderij is er plek voor zes volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. Elke zorgvrager heeft zijn eigen woon-/slaapkamer met eigen douche en toilet. Daarnaast is er een grote gezamenlijke keuken en woonkamer.

We kijken naar wat iemand zelfstandig kan en passen de begeleiding hier op aan. Op de zorgboerderij is 24/7 begeleiding aanwezig.

Woonzorg aanvragen

Klik op de button hieronder om naar het aanvraag formulier van onze woonzorg te gaan

Lees meer