Sa Net Stationsstraat kerkweg 18 03 2022 9 websize

Stationsstraat

In een winkelstraat in het centrum van Zelhem staat een voormalige slagerij en woonhuis. De achtertuinen van deze huizen zijn aan elkaar gekoppeld en op deze manier vormen ze samen de locatie Stationsstraat. Hierin is plaats voor acht bewoners en inwonende begeleiders. Iedereen heeft hier zijn eigen verblijfsruimtes. De huizen staan op loopafstand van de markt, terrasjes, een sportcentrum en het openbaar vervoer. Verderop in de straat zijn nog twee woonplekken die bij deze woonlocatie horen.

Voor wie:

Voor (jong) volwassenen met een (licht) verstandelijke of psychische beperking. Zij hebben een verblijfsindicatie (vanuit WMO of WLZ).

Zelfstandigheid in een omgeving van ‘nabijheid’

Er zijn acht woonplekken beschikbaar in de huizen. Vijf bewoners hebben een eigen zitkamer, slaapkamer en sanitair. Drie bewoners hebben een eigen zitkamer, slaapkamer en gedeeld sanitair. Er is gelegenheid om zelfstandig of onder begeleiding te koken. Dat biedt veel privacy. Samen dragen bewoners zorg voor het huis en de tuin.

Op de benedenverdieping wonen Dick en Ruth van Amerongen; Ruth maakt deel uit van het team van begeleiders. De bewoners kunnen hier op terugvallen. Zo werken de bewoners aan zelfstandigheid in een omgeving van "continue nabijheid". Het team van begeleiders ondersteunt de bewoners, bij het aanleren van praktische-en sociale vaardigheden.


Sa Net Stationsstraat kerkweg 18 03 2022 3 websize
Sa Net Stationsstraat kerkweg 18 03 2022 7 websize
Stationsstraat 3 websize
Stationsstraat 5 websize1