Stationsstraat/Kerkweg

In een winkelstraat in het centrum van Zelhem staat een voormalige slagerij en woonhuis. Hierin is plaats voor acht bewoners en inwonende begeleiders. Iedereen heeft hier zijn eigen verblijfsruimtes. De huizen staan op loopafstand van de markt, terrasjes, een sportcentrum en het openbaar vervoer. Verderop in de straat zijn nog twee woonplekken die bij deze woonlocatie horen.

Voor wie:

Voor (jong) volwassenen met een (licht) verstandelijke of psychische beperking. Zij hebben een verblijfsindicatie (vanuit WMO of WLZ).

Zelfstandigheid in een omgeving van ‘nabijheid’

Er zijn acht woonplekken beschikbaar in de huizen. Vijf bewoners hebben een eigen zitkamer, slaapkamer en sanitair. Drie bewoners hebben een eigen zitkamer, slaapkamer en gedeeld sanitair. Er is gelegenheid om zelfstandig of onder begeleiding te koken. Dat biedt veel privacy. Samen dragen bewoners zorg voor het huis en de tuin.

Op de benedenverdieping wonen twee begeleiders. De bewoners kunnen hierop terugvallen. Zo werken ze aan zelfstandigheid in een omgeving van "continue nabijheid". Ons team van begeleiders ondersteunt bij het aanleren van praktische-en sociale vaardigheden.


Even voorstellen

Johan is coördinator van het team de Luwte en de Stationsstraat/Kerkweg.