De Linde 12

Onder de Molen

Onder de Molen is gelegen midden in het rustige dorpje Etten. Kinderen kunnen er heerlijk buiten spelen, vanuit het huis kan je wandelen of fietsen, je bent zó buitenaf.

Onder de Molen is een bijzonder gezinshuis waar vier kinderen wonen, waarbij zoveel mogelijk een gezinssituatie gecreëerd wordt. Er is een team van woonbegeleiders. Asmond en Eunice zijn inwonend en hebben een eigen privégedeelte en zijn dagelijks aanwezig. Elk kind wordt in zijn eigenheid gezien en gestimuleerd in zijn of haar ontwikkeling. De dagen zijn ingedeeld met een gewone dagstructuur. De kinderen worden begeleid in hun vrije tijd en de problemen waar zij in hun dagelijks leven tegenaan lopen. Er is o.a. aandacht voor bewegen (sport, wandelen), creativiteit (knutselen, tekenen), plezier (spel, samen-zijn, film kijken), dagelijkse vaardigheden (jezelf aankleden, kamer opruimen, koken, huishoudelijke klusjes), gezondheid (hygiëne, gezond eten, zorgen voor jezelf). Er wordt goed contact onderhouden met andere professionals in het netwerk, zoals leerkrachten, fysiotherapeut, ergotherapeut en eventuele behandelaren.

De doelgroep van Onder de Molen zijn kinderen met psychiatrische problematiek en een lichte verstandelijke beperking.

In het grote huis is een huiskamer met een heerlijke hoekbank, een keuken, twee badkamers en een extra toilet. Iedereen heeft een eigen slaapkamer. Daarnaast is er een chillruimte waar je in alle rust kunt knutselen, puzzelen of gewoon chillen op de bank. Wanneer je nog meer rust nodig hebt met nog minder prikkels is er ook de rustruimte met een relaxstoel en zitzak. In de afgesloten tuin kan je fijn schommelen, trampoline springen of een zandkasteel maken in de ruime zandbak.

De Linde Klein
De Linde 7
De Linde Klein 2
De Linde 8
De Linde 9