Onder de Molen 1 websize

Onder de Molen

Onder de Molen is gelegen midden in het rustige dorpje Etten. Kinderen kunnen er heerlijk buiten spelen, vanuit het huis kan je wandelen of fietsen, je bent zó buitenaf.

Onder de Molen is een familiehuis in een prachtige woonboerderij. Hier worden kinderen en jongeren / jongvolwassenen begeleid in hun dagelijks leven. Elke jongere wordt in zijn eigenheid gezien en gestimuleerd in zijn of haar ontwikkeling. De dagen zijn ingedeeld met een gewone dag structuur met daarin rust en duidelijkheid. De kinderen worden begeleid in hun vrije tijd en de dingen waar zij in hun dagelijks leven tegenaan lopen. Er is o.a. aandacht voor bewegen (sport, wandelen), creativiteit (knutselen, tekenen), plezier (spel, samenzijn, film kijken), dagelijkse vaardigheden (jezelf aankleden, kamer opruimen, koken, huishoudelijke klusjes) en gezondheid (hygiëne, gezond eten, zorgen voor jezelf). Er wordt goed contact onderhouden met andere professionals in het netwerk, zoals leerkrachten, fysiotherapeut, ergotherapeut en eventuele behandelaren. Asmond en Eunice zijn als echtpaar inwonend en elke dag aanwezig. Zij ondersteunen de jongeren samen met een klein team begeleiders.

In de woning zijn veel gemeenschappelijke ruimtes, zodat er altijd wel een ruimte is, waar het lekker rustig is. Daarnaast heeft elke jongere zijn eigen slaapkamer en zijn er meerdere badkamers. Er is een extra woonkamer met keukenblok. Hier kunnen jongeren, die daar aan toe zijn, oefenen in meer zelfstandigheid en bijvoorbeeld zelf (leren) koken. Naast de woning is een ruime schuur waar twee konijnen zijn gehuisvest, maar waar ook een voetbaltafel staat. Een apart gedeelte van de schuur is ingericht als sportplek met fitnessapparaten en een boksbal. Buiten in de tuin is een trampoline en een schommel (ook geschikt voor volwassenen). Er is een grasveld met een voetbalgoal. ’s Zomers zetten we hier het zwembad op; in de tuin is ook een kippenhok te vinden.

Onder de Molen staat midden in het dorpje Etten, tegenover de molen, zoals de naam al doet vermoeden. Het is heerlijk rustgevend om vanuit het huis of vanaf het terras naar de ronddraaiende wieken te kijken. Tegenover de woning is een basisschool. De boodschappen kunnen gedaan worden in het naastgelegen Terborg. Ook Ulft is op fietsafstand; hier zijn iets meer winkels te vinden. En voor nog meer winkelplezier ben je ook zo in Doetinchem. In de omgeving zijn passende sporten en vrijetijdsbestedingen te vinden. Etten is met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Onder de Molen 5 websize
Onder de Molen 10 websize
Onder de Molen 12 websize
Onder de Molen 6 websize