Olde Schole

De Olde Schole

In buurtschap De Meene in het Zelhemse buitengebied staat De Olde Schole, het gezinshuis van Dirk en Jinke Spreij.

De Olde Schole heeft twee woon-compartimenten, waar 4 jongeren en Dirk en Jinke met hun 3 jonge kinderen wonen. Dirk en Jinke, maken gebruik van de kracht van het normale leven, met een specialistische- (trauma sensitief) en professionele bril. Dirk is pedagoog, Jinke MSEM gedragsspecialist; daarnaast is het team aangevuld met bevlogen collega's om continuïteit en maatwerk te borgen.

Olde Schole team
Meene school Meene 02
Olde Schole huiskamer
Olde Schole Wandelen
Begeleiding

Vroeger was in dit gebouw een school gevestigd!

Het woord "olde" staat voor een plek met een gevoel van vertrouwen, veiligheid, warmte en geborgenheid. Het woord ‘schole’ staat voor opleiding. De Olde Schole is een "hybride gezinshuis", aangedreven door meerdere krachtbronnen. Jongeren krijgen de ruimte om zich "los te maken" op zoek naar eigenheid en zelfstandigheid, met een betrokken gezinshuis ouder dichtbij.

De Olde Schole is bestemd voor jongeren vanaf 12 jaar, die op weg zijn naar zelfstandigheid en graag met zichzelf aan de slag willen en daarbij hulp willen aannemen. We verwachten een zekere mate van zelfstandigheid, maar je hoeft nog niet alles te kunnen: dat bouwen we geleidelijk uit.

Woonzorg aanvragen

Klik op de button hieronder voor het aanvraag formulier van onze woonzorg.

Lees meer