De Olde Schole

In buurtschap De Meene in het Zelhemse buitengebied staat De Olde Schole, het gezinshuis van Dirk en Jinke Spreij.

De Olde Schole heeft twee woon-compartimenten, waar 3 jongeren en Dirk en Jinke met hun 3 jonge kinderen wonen. Dirk is meer op de voorgrond aanwezig als begeleider en ook is er dagelijks even contact.

De jongeren delen met elkaar de badkamer, het toilet, de keuken en de woonkamer. Het huis heeft de sfeer van een gezellig warm thuis maar ook de sfeer van een studentenhuis. Er is de mogelijkheid om samen iets te doen, maar de kamers zijn ook groot genoeg om je terug te kunnen trekken.

Vroeger was in dit gebouw een school gevestigd!

Het woord "olde" staat voor een plek met een gevoel van vertrouwen, veiligheid, warmte en geborgenheid. Het woord ‘schole’ staat voor opleiding. De Olde Schole is een "hybride gezinshuis", aangedreven door meerdere krachtbronnen. Jongeren krijgen de ruimte om zich "los te maken" op zoek naar eigenheid en zelfstandigheid, met een betrokken gezinshuis ouder dichtbij.

De Olde Schole is bestemd voor jongeren vanaf 16 jaar, die op weg zijn naar zelfstandigheid en graag met zichzelf aan de slag willen en daarbij hulp willen aannemen. We verwachten een zekere mate van zelfstandigheid, maar je hoeft nog niet alles te kunnen: dat bouwen we geleidelijk uit.

Woonzorg aanvragen

Klik op de button hieronder voor het aanvraag formulier van onze woonzorg.

Lees meer