De Kade

Gezinshuis De Kade is een knusse woning voor kinderen in het centrum van Zutphen. Daarnaast biedt de Kade een aantal beschermd-wonen locaties aan.

Het gezinshuis

In het gezinshuis wonen vier kinderen samen met de gezinshuisouders. De kinderen kunnen om verschillende redenen niet bij hun eigen ouders wonen. Zij leiden in De Kade een zo gewoon mogelijk gezinsleven. De kinderen gaan naar school en kunnen met vriendjes spelen. Ze hebben een eigen slaapkamer en kiezen hun eigen sport en hobby’s. De gezinsouders bieden gezelligheid en veiligheid en zijn verantwoordelijk voor de opvoeding van de kinderen. Ze zorgen voor een duidelijk dagritme en begeleiden kinderen bij het spelen, zelfstandig worden en het vergroten van zelfvertrouwen. Een team van professionele hulpverleners ondersteunt de gezinsouders hierin.

Beschermd wonen voor volwassenen

Onder de rook van het gezinshuis bouwen (jong) volwassenen aan hun eigen thuis. Dat doen ze in een eigen appartement. Bewoners kunnen regelmatig even binnenstappen in het gezinshuis, maar werken wel aan hun zelfstandigheid. Er is ondersteuning bij het voeren van een eigen huishouden, omgaan met geld, het aangaan van gezonde relaties, het vinden van een zinvolle vrijetijdsbesteding. De individuele ondersteuningsbehoefte staat centraal.

Even voorstellen...

Maarten-Jan en Hanne zijn de gezinshuisouders van de Kade.

Woonzorg aanvragen

Klik op de button hieronder voor het aanvraag formulier van onze woonzorg.

Lees meer