Je verwacht een kindje?

Wat zijn de mogelijkheden voor jou?

Misschien is het leef-/leerhuis Liv een geschikte plek voor jou waar je je kunt voorbereiden op het zelfstandig wonen samen met je baby. Dit is een moederkindhuis waar jonge moeders tot 23 jaar met hun kindje kunnen wonen. Het huis is een plaats waar je deskundige hulp krijgt in een huiselijke omgeving. Je kunt er terecht als je naast een (onbedoelde) zwangerschap ook te maken hebt met andere moeilijkheden. Bijvoorbeeld relatieproblemen, geen werk of opleiding, schulden of huiselijk geweld.

Wat bieden we je?

We bieden je een ingerichte woon-slaapkamer met eigen of gedeelde badkamer voor jou en je kindje. Verder zijn er een aantal gezamenlijke ruimten zoals een keuken, woonkamer, wasruimte en babybadkamer. Er zijn professionals waar je op terug kunt vallen en je kunt samen met andere jonge moeders optrekken. Samen met jou maken we een zorgplan en werken we toe naar zelfstandig of begeleid wonen.

Samen gaan we werken aan:

  • een positiever zelfbeeld van jou, zodat je in je kracht komt te staan
  • een goede band (hechting) tussen jou en je kindje
  • het opvoeden van je kindje zodat je in de toekomst zelfstandig voor je kindje kan zorgen
  • een goede financiële situatie, een opleiding of baan, en het aanpakken van schulden als dat nodig is
  • structuur te krijgen in je dag en om een gezonde levensstijl te krijgen
  • een goede manier van boodschappen doen en te koken
  • huishoudelijke taken goed uit te voeren zodat je schoon kunt maken en opruimen
  • de relatie met je familie en de vader van je kindje
  • het vinden van een goede plek om te wonen nadat je klaar bent in het leef-/leerhuis

Wanneer kun je komen?

Als je zwanger bent kun je in het leef-/leerhuis komen wonen vanaf 7 maanden zwangerschap. Samen met jou bereiden we ons voor op de komst van je kindje. Ben je al bevallen en is je baby nog maar een paar maanden oud en denk jij dat het voor jou en je kindje toch goed zou zijn om in het leef-/leerhuis te komen wonen dan is dat ook mogelijk.

Wat vragen we van je?

Liv is een leef-/leerhuis; dat betekent dat je bij ons een plek hebt om te wonen. Daarnaast sta je ervoor open om te leren en jezelf verder te ontwikkelen. Samen met jou maken we een plan waarin beschreven staat waarin jij je wilt ontwikkelen om vervolgens binnen niet al te lange tijd op eigen benen te kunnen gaan staan en voor jezelf en je kindje te kunnen zorgen.

Als je bij ons komt wonen heb je een indicatie van de gemeente nodig. Een hulpverlener (bijvoorbeeld een jeugd- en of gezinswerker) kan deze voor je aanvragen.

Zorg aanvragen

Vraag zorg aan door het formulier in te vullen op onze website. Het Zorgloket neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Lees meer

Leef-leerhuis

Meer informatie over ons moeder-kind huis in Gaanderen.

Lees meer

Soort woonvorm

Bekijk welke vorm van zorg er geboden wordt.

Lees meer